Algemene voorwaarden: 

 • De datum van de fotoshoot is pas definitief na aanbetaling.
 • Indien de klant verhinderd is vanwege ziekte of andere onvoorziene omstandigheden dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor het verplaatsen. Er wordt dan een nieuwe datum ingepland. 
 • Er wordt geen geld terugbetaald, uiteraard is het wel mogelijk een andere datum te plannen indien zich bepaalde omstandigheden voordoen waardoor de shoot niet door kan gaan. Eventueel is het mogelijk, indien de shoot niet op een ander moment kan plaatsvinden, om een cadeaubon te ontvangen t.w.v de aanbetaling om iemand cadeau te doen.
 • Bij niet komen opdagen zonder geldige afmelding dient u het volledige factuur bedrag te betalen. 
 • Wanneer er een locatie shoot gepland staat en het is slecht weer dan wordt de shoot kosteloos verplaatst naar een andere datum in overleg. 
 • Voor fotoshoots verder dan 15 km vanaf Herpen geldt een reiskostenvergoeding van €0,25 per gereden km
 • De foto’s worden binnen uiterlijk 3 weken gestuurd naar de klant. Wilt u de foto’s eerder ontvangen? Geef dit van te voren even aan dan zal ik ze met spoed bewerken zodat u ze binnen 2-5 dagen ontvangt, hiervoor wordt wel een toeslag van 10 euro berekend.
 • De foto’s worden door mij uitgezocht en bewerkt. Via een online galerij kan de klant een keuze maken in welke foto’s zij wensen te ontvangen. Indien u meer foto’s wenst te ontvangen dan kan dat voor €5,- per foto of 5 foto’s voor €20,-. De klant dient binnen 4 weken een keuze te maken uit de foto’s.
 • Foto’s worden naar mijn inzicht bewerkt. Hieronder wordt verstaan: wegwerken van evntuele oneffenheden, bewerking van licht etc. Extreme bewerkingen passen niet binnen mijn stijl.
 • De foto’s mogen niet zelf door de klant bewerkt worden (dus ook geen instagram filters!) en mogen niet commercieel gebruikt worden. Wilt u de foto’s gebruiken voor andere doeleinden dan voor eigen gebruik? Neem dan contact op via info@kellyvanderpolfotografie.nl voor overleg. 
 • De digitale bestanden zullen tot 6 maanden na de reportage worden opgeslagen. Mocht u later toch nog wat foto’s willen bestellen dan kan dit tot 6 maanden na de fotoshoot.
  Digitale bestanden worden altijd in JPEG formaat aangeleverd. 

**Het is niet toegestaan om digitale beelden online te plaatsen of af te laten drukken anders dan is aangeleverd, bijvoorbeeld bewerkt en/of bijgesneden.

Geen geld terug 

Kelly van der Pol geeft geen geld terug indien een fotoshoot niet naar wens verloopt of als u na aanbetaling toch afziet van een fotoshoot. Ook als na de fotoshoot blijkt dat u niet tevreden bent wordt er geen geld terug gegeven. U kunt binnen 5 dagen na toezenden van de galerij kenbaar maken als u niet tevreden bent. Ik als fotograaf zal met u meedenken voor een gepaste oplossing echter wordt er GEEN geld terug gegeven.

Gebruik van de foto’s 

Het auteursrecht en eigendomsrecht van de foto’s blijft bij Kelly van der Pol fotografie en wordt niet overgedragen. U koopt digitale foto’s of een afdruk, niet de rechten op de foto. Indien u de foto’s wilt gebruiken voor commerciële doeleinden dan dient u hiervoor schriftelijke toestemming te vragen.

Kelly van der Pol fotografie mag de foto’s gebruiken voor social media en voor publicatie op haar website. Indien u geen foto’s geplaatst wilt hebben kunt u dit voor de fotoshoot aangeven. Wij zullen dan uw foto’s niet posten.


De klant mag de foto’s posten op social media mits vermelding van Kelly van der Pol fotografie ( www.facebook.com/kellyvanderpolfotografie / www.instagram.com/kellyvanderpolfotografie ) 

Indien u tekst of beeldmateriaal van Kelly van der Pol fotografie wilt gebruiken voor publicatie neem dan van te voren contact op met Kelly van der Pol fotografie. Er zal dan een passend voorstel worden besproken. info@kellyvanderpolfotografie.nl

 

Aanvullende voorwaarden bruidsfotografie

Afspraken

Voor de bruiloft zullen we een persoonlijke gesprek plannen waarin jullie je wensen kunnen aangeven. Wij houden hier dan uiteraard tijdens de bruiloft rekening mee.

Aanbetaling/ betaling

Bij reservering van de trouwdatum is een aanbetaling verschuldigd van 30 % het restant bedrag dient uiterlijk 3 dagen voor de bruiloft te zijn voldaan. Er worden pas foto’s geleverd indien het volledige bedrag is voldaan.
De aanbetaling dient te zijn voldaan binnen 14 dagen na dagtekening van de factuur. Als na deze datum de aanbetaling nog niet is gedaan, kan de opdracht ontbonden worden verklaard en kan het bruidspaar op geen enkele manier meer rechten ontlenen aan de overeenkomst. Het bruidspaar ontvangt altijd een factuur. De factuur wordt per mail verzonden.

Het bruidspaar dient de factuur te controleren op eventuele onjuistheden alvorens deze betaald wordt. Het bruidspaar dient de factuur te betalen binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen.
Producten worden pas geleverd indien de betaling is ontvangen.

Annulering

Mocht het bruidspaar de opdracht willen annuleren dan kan dat tot 90 dagen voor de trouwdatum, alleen de aanbetaling is dan verschuldigd. Bij annulering minder dan 90 dagen voor de trouwdatum wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. In geen enkel geval wordt de gedane aanbetaling geretourneerd. Er is namelijk rekening gehouden met het vrijhouden van de datum waardoor ik andere opdrachten af heb moeten zeggen. Alleen bij zeer bijzondere situatie word in overleg met de fotograaf gekeken of er een terugbetaling kan plaatsvinden.

Ziekte fotograaf

Mocht de fotograaf wegens ziekte of ander lichamelijk letsel niet in de gelegenheid zijn jullie bruiloft te fotograferen, is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiële) schade. In een dergelijke situatie stelt de fotograaf jullie zo spoedig mogelijk van het probleem op de hoogte en helpt de fotograaf jullie met het zoeken naar een vervangende fotograaf. Of een vervangende fotograaf beschikbaar is, kan niet gegarandeerd worden. Vanzelfsprekend krijgt het bruidspaar de gedane aanbetaling van mij retour.

Onvoorziene omstandigheden.

Bij diefstal of technische problemen is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiele) schade. Uiteraard doe ik mijn best om de apparatuur op orde te hebben. Ik werk met meerdere lenzen, twee camera’s, extra geheugenkaartjes en ik maak gebruik van back-ups en doe er dus alles aan de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

De fotograaf kan niet aansprakelijk gesteld worden indien het bruidspaar vind dat er wat foto’s missen en dit vooraf niet duidelijk is gecommuniceerd. Ook indien het bruidspaar achteraf niet tevreden is kan hier geen aanspraak op gemaakt worden, het bruidspaar kan vooraf foto’s inzien die ik maak en daarop besluiten of ze mij als fotograaf wensen te boeken. Uiteraard zet ik alles op alles om prachtige foto’s te maken van jullie dag.

Aanlevering bestanden.

De foto’s worden uiterlijk 6 weken na de trouwdatum opgeleverd. Binnen enkele dagen na de bruiloft probeer ik een kleine preview te sturen (mits het volledige bedrag is voldaan).

Er wordt door de fotograaf een selectie van de gemaakte foto’s en deze zullen professioneel worden nabewerkt, dat wil zeggen dat ze worden gecontroleerd op scherpte, uitsnede , kleur en contrast. Alle foto’s worden gemaakt in kleur. Omzetting naar zwart-wit van enkele foto’s is inbegrepen, fotograaf kiest welke zij in zwart / wit aflevert. Ik zal geen extreme bewerkingen doen  ook een extreme nabewerking toepassen zoal het wijzigen van lichaamsproporties of het extreem bewerken van de huid hoort er niet bij. Uiteraard worden eventuele oneffenheden etc wel verwijderd.

Een selectie van de foto’s worden in JPG omgezet. Deze ontvangen jullie in hoge resolutie in een galerij.
Het is niet mogelijk de beschikking te krijgen over bestanden in RAW formaat of onbewerkte JPG bestanden.