Ongeveer 1,5 jaar geleden begon ik als hobby fotograaf in Herpen waar ik vooral buiten shoots deed. Binnen een half jaar had ik een achtergrond zodat ik ook binnen wat foto’s kon maken en inmiddels beschik ik over een eigen studio die mijn man helemaal zelf heeft gebouwd. Wat bizar hoe alles is gelopen en ik neem jullie graag mee in hoe het is gegaan..

Toen mijn dochter begon met modellenwerk kwam ik er achter dat ik fotograferen toch ook steeds leuker begon te vinden. Ik deed al regelmatig fotograferen bij dagjes uit of op vakantie dat vond ik super leuk om te doen maar juist door het modellenwerk van mijn dochter dacht ik: hé dat is leuk! Dat wil ik ook…

Oefenen

Natuurlijk is het in het begin heel veel oefenen en dat wilde ik natuurlijk doen met mijn kinderen. Helaas vonden mijn kinderen dat niet zo geweldig leuk dus echt heel veel tijd om te oefenen had ik niet. Af en toe een keer 5 of 10 minuutjes was wel te doen maar daarna waren ze er toch echt klaar mee. Gek eigenlijk want bij andere fotografen kan mijn dochter het uren volhouden, maar ja mama is toch te “normaal” en ze zag mij ook niet als fotograaf….

Doordat mijn dochter en zoon er eigenlijk niet zoveel zin in hadden besloot ik eens een oproepje te gaan doen in een modellengroep met kindermodellen. Daar kwamen reacties op en binnen no time had ik een paar afspraken gemaakt. Een aantal van deze modellen komen nu nog weleens langs en ik ben ze heel dankbaar dat ik heb mogen oefenen. Na het maken van foto’s is het natuurlijk ook nog een kwestie van bewerken en dat was wel een dingetje. Ik had daar namelijk helemaal geen ervaring mee maar door filmpjes te kijken heb ik technieken geleerd.

Eigen studiootje

Natuurlijk kan je niet altijd buiten fotograferen, we wonen tenslotte in Nederland, daarom was er al snel een wens voor een eigen studiootje. Mijn man is erg handig en had in onze tuin een ruimte gemaakt waarin we konden sporten. Na een klein beetje doorzeuren had ik hem zo ver dat ik een klein stukje mocht gebruiken zo was er ineens een nieuwe fotograaf in Herpen (want die hebben we hier wel een paar zitten) met ook nog eens een klein studiootje.

Al snel ging ik me irriteren aan het feit dat ik eigenlijk toch wel wat weinig ruimte had, iets waar klanten overigens geen last van hadden maar ik dus wel. Ik vond de zachte matjes die we er hadden liggen voor het sporten ook niet zo handig omdat ze vrij snel inzakte of bol gingen staan, ik ging er dus steeds meer van balen…

Steeds groter

Al snel merkte mijn man op dat ik toch wel vaak aan het fotograferen was en het echt mijn passie is geworden en toen kwam de vraag: “Kelly zou je de hele ruimte willen gebruiken als studio?” daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken….
Samen hebben we alle sportartikelen naar zolder gezet en zijn we begonnen met het “verbouwen” van de ruimte. De zachte matjes gingen eruit en er kwamen tapijt tegels in, mijn man heeft een stellage gemaakt voor al mijn achtergrond rollen en er kwam een systeem waarop ik grotere rollen kon gebruiken voor mijn fotoshoots. Een kast, stoelen en een bankje konden natuurlijk ook niet ontbreken en zo ontstond er een prachtige ruimte waarop ik enorm trots ben en waarvoor ik mijn man ontzettend wil bedanken!

Verschillende soorten fotografie

Ik ben begonnen met het fotograferen van kinderen maar langzaam kwamen er steeds meer onderdelen bij. Zo kwamen er families, zwangere dames, volwassenen die hun portfolio wilde uitbreiden en zelfs newborns en trouwreportages doe ik tegenwoordig met heel veel plezier. Van kinder-hobby-fotograaf ben ik inmiddels uitgegroeid naar een allround (hobby) fotograaf. Hobby tussen haakjes omdat ik an veel mensen hoor dat dit geen hobby werk meer is wat ik aflever maar kwaliteit. Ik heb zelfs klanten die 1 – 2 uur rijden om foto’s bij me te komen maken, dat is toch super cool?  Toch hou ik hobby tussen haakjes omdat ik niet de ambitie heb om me volledig op fotografie te gaan richten, daarvoor vind ik mijn huidige baan als zorgcoördinator veel te leuk, het is dus een uit de hand gelopen hobby.

Je kan bij mij terecht op de vrijdag, zaterdag of zondag, andere dagen voor bijvoorbeeld trouwreportages gaan in overleg. Omdat ik natuurlijk ook een gezin heb verdeel ik mijn tijd zo goed mogelijk zodat ik niet het hele weekend bezig ben met fotograferen maar er ook genoeg tijd overblijft voor mijn gezin. Het is daarom aan te raden om op tijd te reserveren!
Ben je opzoek naar een leuke fotograaf? Dan ben je bij mij van harte welkom. Kijk voor een impressie in mijn Portfolio 

Bij vragen mag je natuurlijk ook altijd contact met me opnemen via info@kellyvanderpolfotografie.nl  alle pakketten op de site zijn een vanaf prijs en uitbreidbaar naar een groter pakket met meer foto’s.