Wat te dragen bij een fotoshoot?

Ik krijg heel veel de vraag: Welke kleding is geschikt?  En natuurlijk kan ik daar wel wat tips voor geven, zodat jij straks straalt tijdens jouw shoot.

Comfortabel:

Het aller belangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Je hebt er tenslotte niks aan als je steeds denkt “oh jeetje hoe zal ik er uit zien met dit aan”. Natuurlijk moet je dan ook weer niet in je jogging pak komen maar gewoon iets waarin jij je lekker en mooi voelt.

 

Geen felle kleuren / prints

Felle kleuren en drukke prints zijn vooral voor kinderen super leuk. Helaas komt dit op de camera vaak niet goed over. Natuurlijk is kleur wel mooi om te dragen maar zorg dan dat je richting pastel of de wat minder knal kleuren gaat. Echt fluorerende kleding is niet echt handig, de nadruk gaat dan naar de kleding en niet naar degene die op de foto gaat.
Ook hele drukke prints zijn niet handig ook hier geldt dan dat de aandacht vooral naar de print gaat en niet naar het model.

 

Stem op elkaar af

Heb je met meerdere personen een fotoshoot? Stem het dan een beetje op elkaar af. Natuurlijk hoef je niet allemaal hetzelfde te dragen maar als de ene groen, de ander geel en weer een ander in het rood gaat dan komt dat niet zo mooi over. Beter kan je dan kiezen voor een beetje dezelfde tinten denk aan pastel of spijkerkleding doet het ook super goed. Een basic shirt in zwart of wit is natuurlijk ook niks mis mee.

 

Zwart op zwart

Wat ik zelf ontzettend gaaf vind is zwart op zwart. Mensen denken dan vaak: huh dat zie je dan toch niet goed? Maar juist door dat zwart op zwart komt het gezicht er super goed uit.
Ook wit en zwart combineert goed.

Petjes / hoedjes / sjaals

Ik vind het zelf ook altijd gaaf om te werken met petjes, hoedjes of sjaals, deze mag je dus ook altijd mee nemen. Dit geeft vaak ook net wat extra’s en is een makkelijke manier om af te wisselen. Kom je er niet helemaal uit? Dan mag je me natuurlijk ook altijd even berichten voor advies en ook in de studio kunnen we nog kijken wat het leukste is. Tenslotte is kleding bij een fotoshoot wel erg belangrijk.
Je kunt ook altijd even een kijkje nemen in mijn Portfolio ter inspiratie